اخبار

هفت نگاه با حضور معاون هنری گشایش یافت

هفت نگاه با حضور معاون هنری گشایش یافت
هشتمین دوره نمایشگاه هفت‌نگاه با فروش ٧٠ اثر بعدازظهر جمعه 22 آبان‌ماه در فرهنگسرای نیاوران آغاز به کار کرد.

 

 

این در حالى بود که گالری نیاوران یکی از شلوغ‌ترین روزهای خود را پشت سر گذاشت و طبقات مختلف آن مملو از جمعیتی بود که برای دیدن و خرید آثار هنری آمده بودند. علاوه بر اینکه روی دیوارها آثاری از اساتید پیشکسوت در کنار آثار جوانان نصب شده بود، در فضای نمایشگاه هم حضور چهره‌های شناخته شده هنرمندان در کنار هنرمندان جوان شناخته شده یا ناشناس، محسوس بود.

افرادی مانند:على مرادخانى، احمد مسجد جامعى، حجه الاسلام شاهمرادى، علیرضا سمیع آذر، على شیرازى، بابک اطمینانی، تاها بهبهانی، پری یوش گنجی و... از جمله کسانی بودند که در افتتاحیه هفت نگاه شرکت داشتند.

در روز افتتاحیه ٧٠ اثر از حدود ٦٠ هنرمند به فروش رسید که در میان آنها از آثار ٣٥٠ هزار تومانى تا اثرى از سهراب سپهرى به مبلغ ٢٠٠ میلیون تومان قرار داشت.

اتفاق جدیدی که در این دوره از هفت نگاه رخ داده است اختصاص گالری شماره 2 به ارائه نقاشی قهوه‌خانه‌ای است: 2 اثر از حسین قولرآغاسی در حوزه نقاشی عاشورایی در کنار آثاری از محمد مدبر، حسین همدانی، احمد خلیلی و... به نمایش درآمده است تا افرادی که علاقه‌مند به داشتن آثاری متفاوت از نقاشی کلاسیک ایران هستند، امکان خرید آنها را داشته باشند.

جذابیت هفت نگاه برای توریست های خارجی

علی مرادخانی، معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از نمایشگاه هفت نگاه گفت: " با توجه به تنوع آثاری که از نسل‌های مختلف جمع آوری شده این نمایشگاه نه فقط برای افراد متخصص بلکه برای مردم عادی هم بسیار دیدنی است. به نظر من اگر توریسم در کشور ما رواج پیدا کند برای بازدیدکننده خارجی هم دیدار چنین مجموعه‌ای خیلی جالب است و گویاى گستره وسیع زوایه نگاههاى هنرى در ایران است؛ من به صرافت افتادم که وقتی چنین نمایشگاه‌هایی برگزار می‌شود با کسانی که در حوزه توریسم کار می‌کنند ارتباط برقرار کنیم تا از این امکان استفاده کنیم."

مرادخانی درباره شکل‌گیرى فرهنگ خرید اثر هنری بین مردم گفت: "در کار فرهنگی استمرار مهم است. نمی‌توان انتظار داشت مردم همانطور که اتومبیل می‌خرند آثار هنری هم بخرند، چون ذائقه مردم خیلی مهم است. آنها کم‌کم باید در شرایطی قرار بگیرند که هزینه خرید اثر هنری را پرداخت کنند. اگر بتوانیم آثار را به درستی معرفی کنیم و رسانه‌هایی مانند صدا و سیما و مطبوعات به این مسائل بپردازند این نمایشگاه و خرید آثار هنری می‌تواند جایگاه خود را بهتر پیدا کند."

او در مورد وضعیت اقتصادی هنرهای تجسمی گفت: هنرهای تجسمی نسبت به هنرهای دیگر وضعیت اقتصادی بهتری دارد چون بعضی هنرها خیلی وابستگی به امکانات دولتی و عمومی دارند اما مهمترین ویژگی هنرهای تجسمی وصل بودن به مردم است. تا مردم چیزی را نخواهند رشد نمی‌کند اما وقتی یک نفر در حوزه خود پذیرفته می‌شود دائم رشد می‌کند. این ویژگی هنرهای تجسمی موقعیتی را برایش ایجاد کرده که بتواند خود را در میان مردم نگاه دارد. وقتی اثر یک هنرمند دائم پیش خودش بماند و فروش نرود او انگیزه ای برای خلق اثر جدید ندارد. اما کسانی که اثرشان به فروش می‌رود شاداب‌تر هستند و مدام کارهای جدیدتری انجام می‌دهند که بتوانند قیمت کار خود را بالا ببرند. بنابراین تحولی هم در کار هنرمند ایجاد می‌شود. موضوع اقتصاد هنر برای ما بسیار مهم است و قطعا کارهای زیادی در مورد آن خواهیم کرد."


مولفه‌ خرید و فروش آثار هنری باید مدیریت شود

یدالله کابلی، هنرمند خوشنویس که با اشتیاق به تماشای آثار مشغول بود گفت: "در میان صدها اثر هنری قرار دارم که هرکدام ناشی از یک نگاه عمیق و ژرف است و به نگاه مشتاق کسانی که اینجا آمده اند باعث اعتبار بخشیدن به نمایشگاه است. فکر می‌کنم دنیای هنر زمانی می‌تواند اعتبار پیدا کند که جوانها به پیرها نگاه کنند و پیرها به امید اینکه بتوانند الگویی برای جوانها باشند همچنان دستگیر نسل جوان باشندجوانانی پویا و فعال و با استعدادی در این کشور هستند و من خیلی خوشحالم بعد از دو سال امشب در جمع این سیل خروشان زیبایی حضور دارم."

کابلی در مورد نقش اقتصادی این نمایشگاه گفت: "هنرمند وقتی در خلوت و تنهایی خود مشغول کار است اگر پشت تلاش خود عللاقه‌مندان آثارش را نبیند اصلا دست و دلش به کار نمی‌رود. ولی شرایط اقتصادی کشور ما طوری شده است که هنرمند اگر بخواهد بهای کار خودش را با توجه به مشکلات اقتصادی عرضه کند، مردم علاقه‌مند هنر از داشتن آن آثار محروم می‌شوند. با توجه به رقابت‌های ناسالمی که در دنیای هنر امروز حاکم است همه مجبور می‌شوند کارهای خود را با قیمت‌های کاذب عرضه کنند. در حالی که اگر کسانی باشند که مولفه‌ای به نام خرید و فروش را مدیریت کنند هم هنرمند می‌تواند آثار خود را عرضه کند و قیمت مناسبی وجود دارد که مردم بتوانند اثر را بخرند."


فروش، ابزار رشد هنر

بیژن بیرنگ، کارگردانی که به تازگی وارد عرصه گالری‌داری شده است هم در مورد اقتصاد هنر گفت: "هنرهای تجسمی، سینما و... تا زمانی که بازاری برای آن پیش نیاید رشد نمی‌کند و محکوم به فناستبه عنوان مثال سینمای مستقل که فقط برای داخل ایران تولید می‌شود در دنیا جواب نمی‌دهد، در حالی که دنیا به سمت کمپانی‌های بزرگ و بازار جهانی رفته است. سالها در ایران نگاهی سخت به هنرهای تجسمی و موسیقی وجود داشت که صدمه زیادی به آنها زد ولی این هنرها توانستند دوباره خود را جا بیندازندهنرهای تجسمی برخلاف سینما، تئاتر و... نیازی به مراحل تولید سخت ندارد و با توجه به اینکه یک فرد در خلوت خود آن را انجام می‌دهد، امکانش هست که به بازار جهانی دست پیدا کند و وارد رقابت شوند."

بیرنگ ادامه داد: " این اتفاق با کمک کسانی که سختی‌های کار را تحمل کردند افتاده و راه باز شده است. افرادی مانند برگزار کنندگان هفت نگاه و حراج تهران به بازار هنر مملکت رونق دادند. ممکن است کمی و کاستی‌هایی وجود داشته باشد و انتقاداتی وارد باشد ولی کسانی که کار را شروع می‌کنند و جلو می‌برند همیشه تیغ انتقادات به آنها اصابت می‌کند. این نمایشگاه یک نمونه موفق بازار هنرهای تجسمی است که آثار جوانان را در کنار پیشکسوت‌ها گذاشته و این کنارهم بودن باعث می‌شود جوانان هم رشد کنند."

او با بیان اینکه تا فروش به وجود نیاید هیچ هنری رشد نمی‌کند افزود: "هر هنری مخاطب خود را دارد، سینما باید مخاطب خود را به سالن سینما بکشد و هنر تجسمی باید مخاطب را به سمت گالری بکشد و او را به خرید کار تشویق کند. با هر اثری که خریده می‌شود هم یک هنرمند زندگی خود را می‌گذراند و هم خلاقیت‌هایش امکان رشد پیدا می‌کند. من قدردان همه کسانی هستم که در چند سال اخیر سعی کردند بازار داخلی و خارجی برای هنر ایران ایجاد کنند."

هفت نگاه، نهالی که پا گرفت

رضوان صادق‌زاده، نقاش و استاد دانشگاه با بیان اینکه نمایشگاه هفت نگاه اتفاق خوبی است گفت: "اوائل که این مجموعه آغاز به کار کرد همه فکر می‌کردند پا نمی‌گیرد، ولی الان هشتمین دوره آن برگزار می‌شود و به نظر من یکی از نمایشگاه‌های معتبر کشور است. یکى از نکات خیلی خوب هفت نگاه این است که کارهایی از سطوح مختلف کنار هم قرار می‌گیرند، بنابراین سلیقه‌های مختلف که برای خرید کار اصل اینجا می‌آیند به راحتی می‌توانند اثر مورد نظر خود را انتخاب کنند. این نمایشگاه نقش مثبتی در داد و ستد نقاشی و مجسمه دارد."

نمایشگاه هفت نگاه با شعار "هر خانه ایرانى، یک اثر هنرى" برپا می‌شود و در پی ایجاد شرایطی برای خرید آثار هنرى اصل و قرار گرفتن آن در خانه‌های ایرانى است. در نمایشگاه امسال بیش از ٣٨٠ اثر روى دیوار گالرى فرهنگسراى نیاوران رفته است و با فروش هر اثر آن را از روی دیوار برمی‌داشتند تا اثرى دیگر از همان هنرمند جایگزین شود.

در هفت نگاه امسال هم نام‌هاى بزرگی مانند سهراب سپهری، ژازه تباتبایى، فریده لاشایی، ایرج زند، هانیبال الخاص،محمد على ترقى جاه،محمد مدبر،قولر اغاسی، بلوکی فر، سید محمد احصایى،نصراله افجه ای،على شیرازى،جلیل رسولی، یداله کابلی ، صداقت جباری، پروانه اعتمادی، پرى یوش گنجى، گیزلا سینایى، فرح اصولى ،عنایت الله نظرى نورى، یعقوب عمامه پیچ ، تاها بهبهانی، نصرت‌الله مسلمیان، شهره مهران، محب على، احمد نادعلیان،حسین علی ذابحی، محمد ابراهیم جعفری،ابراهیم حقیقی و... در کنار جوان‌ترهایی مانند مریم درویش، بهنوش فروتن، گلناز قدیرى،حسین چراغچی، علیرضا سعادتمند،امیر سقراطى، رایکا میلانیان، شمس الدین غازی، ساناز دزفولیان، روشنا رستمى، کیوان بیرانوند،زهرا شفیع، ندا معین افشارى، نازیلا مقدم و... قرار گرفته است.

هفت نگاه تا ششم آذرماه همه روزه در فرهنگسراى نیاوران واقع در انتهاى پاسداران، روبه‌روى پارک نیاوران دایر است.

 

۲۳ آبان ۱۳۹۴ ۱۳:۴۴
روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران |