معرفی فرهنگسرای نیاورانساختار، اهداف و راهبردها

 

 

بررسی ساختار

تا پیش از انقلاب، این فرهنگسرا با پیشرفت  ۹۰٪ در حال تکمیل بود و پس از انقلاب اسلامی با تکمیل مجموعه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شد و  پس از مدتی به عنوان دانشکده هنر کاربرد داشت . اما در سال ۱۳۷۴ خورشیدی به کارکرد کنونی‌اش یعنی فرهنگسرا تغییر کاربری داد و در حال حاضر تنها فرهنگسرای متعلق به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. در دهه هفتاد و به جهت توسعه فعالیت‌ها و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود،  بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران ایجاد شد و بهره‌برداری از این فرهنگسرا به بنیاد محول گردید.این اقدام که در ابتدا به دلیل تسهیل در امور مالی و دریافت بودجه و اعتبارات باعث رونق فعالیت‌ها شده بود، در دراز مدت به دلیل عدم مدیریت صحیح منابع و نامشخص بودن مکانیزم‌های حقوقی و مالی باعث بروز مشکلات قانونی شد که در نهایت با ورود سازمان بازرسی کل کشور و ایرادات حقوقی که به ماهیت بنیاد آفرینش‌های نیاوران وارد شد، منجر به انحلال موقت بنیاد و بازگشت فرهنگسرای نیاوران به شکل سابق شد .

سپس در سال 1400 و مستند به ماده 88 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و طرح ادغام مراکز فرهنگی و هنری، فرهنگسرای نیاوران طی قرارداد بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بنیاد فرهنگی و هنری رودکی، مدیریت و بهره‌برداری از این مجموعه به مدت دوسال به بنیاد رودکی واگذار گردید.

پس از پایان قرارداد با بنیاد رودکی و  بنا به تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور تقویت فعالیت‌ها و رویدادهای هنری، توانمند‌سازی هنرمندان، تقویت اقتصاد فرهنگ و  هنر و همچنین به منظور افزایش حضور هنرمندان در این مجموعه،  فرهنگسرای نیاوران از نیمه دوم سال  1402  به صندوق اعتباری هنر واگذار گردید و تمام فعالیت‌های فرهنگسرا ذیل صندوق هنر انجام خواهد شد.

از لحاظ چارت سازمانی، در رأس این مجموعه رئیس فرهنگسرای نیاوران قرار دارد که توسط صندوق اعتباری هنر منصوب می‌شود. مدیران بخش‌های اداری، مالی، هنری، فرهنگی وآموزش، طرح و برنامه، پشتیبانی، روابط عمومی و امور بین‌الملل و حراست از زیر مجموعه‌های رئیس فرهنگسرا هستند که هرکدام واحدهای مربوطه‌ای را نیز در بخش خود دارند.

اهداف،راهبرد و چشم انداز

الف- اهداف

کمک به رشد و توسعه رویدادهای فرهنگی و هنری کشور

بازوی توانمند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین صندوق اعتباری هنر در برگزاری رویدادهای هنری

استاندارد سازی فضاهای موجود در فرهنگسرا و فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ادبی

حمایت از هنرمندان و فرهیختگان کشور به‌خصوص هنرمندان نوجوان و جوان

اتخاذ رویکردی مناسب در کلیه فعالیت‌ها و برنامه‌ها بر مبنای بیانه گام دوم انقلاب

گسترش مناسبات فرهنگی هنری با ملل و اقوام مختلف بخصوص کشورهای دوست و مسلمان

 ب – راهبردها

ایجاد محیط امن،با نشاط و امیدبخش برای حضور خانواده‌ها و فضای تعاملی با حضور آنان

برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری مرتبط با اقوام ایرانی با همکاری اداره کل استان‌ها

شناسایی،آموزش و تربیت هنرجویان متخصص و متعهد

تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در ساختار سازمانی

تولید و آفرینش آثار هنری شاخص در راستای اشاعه فرهنگ ایرانی اسلامی

استفاده از ایده‌های نو و ظرفیت‌های دانش بنیان برای کمک به هنرهای خلاق

مشارکت در برگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری شامل تجسمی، موسیقی، نمایش، شعر و ادبیات

انجام فعالیت‌های درآمدزایی در جهت پیشبرد اهداف و برنامه‌ها